Earthquake, Hurricane… what else?
Gelukkig had ik na mijn verjaardag nog een paar dagen vrij voordat ik weer moest beginnen. Tot vrijdag heb ik dan ook erg weinig uitgevoerd: het eerste seizoen van gossip girl afgekeken, de badkamer schoongemaakt, in de zon gelegen, kleding en beddengoed gewassen, hardgelopen en workouts gedaan en natuurlijk lekker bijgeslapen. Ook hadden we op donderdagavond nog een feestje omdat er drie mensen jarig waren geweest. Word ik overgehaald om nog 2 shots te komen doen omdat ik jarig was geweest en Lox ook, Ik mijn verjaardagsjurkje weer aangetrokken, kom ik beneden is iedereen een drankspel aan het doen en wordt er niet eens meer tegen mij gepraat! Dus dan maar naar bed, beter ook want ik moest morgen weer werken.
Op vrijdag 19 augustus ging dan de wekker weer om kwart over 7, dat was toch wel erg vroeg, maar er is werk te doen dus aan de slag. Vandaag een normaal dagje. Eerst naar de playground, 's middags wat spelletjes buiten en nog 2 uur binnen door de regen, en na het dinner hebben de kids met de jongens cricket gespeeld. Nog even een film afgekeken en daarna gingen de kids alweer naar bed. Omdat er al wat ouders waren hadden wij geen meeting en konden we naar bed.
Eerst lekker gaan hardlopen, een rondje van ongeveer een half uur met heuvels. En weer een zelfde dag als gisteren alleen gingen de kinderen 's avonds eten bij de german community camp (ofzoiets), dus hadden wij rust op het kamp en heerlijk zonder kids gegeten. Daarna samen met de jongens nog even gechillt bij het zwembad en na mijn douche waren de kinderen weer terug. Toen hadden we nog gezellig kampvuur met de kids en hun ouders en toen de kids naar bed. De vrienden van Lox en Mike waren er dus er werd weer een gezellig avondje gemaakt, toch maar een beetje op tijd gaan slapen.
Lazy sunday! Vandaag hadden alle meiden vrij en zouden we naar de lake gaan en gezellig uit eten. Maar natuurlijk zat het weer niet mee en hadden we geen vervoer. Om 2 uur was het wel weer te doen dus zijn we naar de supermarkt gelopen(was dus gewoon een uur lopen heen en weer een uur terug!). Toen we terug kwamen konden we gelukkig Sarah en Alex nog net uitzwaaien want die vertrokken naar huis toe. Daarna even de foto's op de laptop gezet en de leukste upgeload. En na het dinner hadden we heerlijke chocolade muffins als toetje. Toen met zn alle nog even onze nagels gelakt en lekker gekletst en toen was het al weer bedtijd.
Working day with the girls! Eerst de 4 kinderen die er nog warren uit bed gehaald en de wat ouderen 4 kinderen nog even laten liggen. En dus met 4 kids en 4 counselors naar de playground, een beetje nutteloos maar toch weer tijd vulling. Na quiet time hadden we eigenlijk voetbal met Dima&Dima maar die waren nergens te bekennen en er was dus ook geen auto aanwezig op het kamp, een soort van opgesloten dus! Maar goed wij moesten dus even improviseren en hebben besloten om handdoeken volleybal te spelen, daarna nog even naar de trampoline en een korte hike. Maar Alan kreeg een bloedneus dus ik ging mee terug en heb toen nog monopoly gespeeld met hem en met Ryan. Na de snacktime dan toch wel soccer practice. En na het dinner voor de laatste keer SH'BAM gedaan. En 's avonds ook de laatste meeting, weer heel veel gezeik! Maar ook een groot compliment gekregen! Alex had aan de kinderen gevraagd die al weer thuis waren wie ze de beste en leukste counselor vonden en daar uit kwam maar 1 naam duidelijk naar voren :) En hij vond ook dat ik van alle meiden het beste om kan gaan met kinderen! Dat maakte de hele dag weer goed, en dat was ook iets waar ik nog een week op moest teren.
Op dinsdag wilde hij weer dat de jongens werkten met zn 4en, dus hadden wij weer een dagje vrij. Dus wij hadden Paul gebeld of hij ons naar de wal mart wilde brengen, en dat wilde hij. Dus gingen Bo, Anouk en Ik gezellig naar de wal mart. Daar heb ik LOST seizoen 1 en 2 gekocht want het is hier echt veel goedkopen dan thuis, en nog wat andere kleine dingetjes. Toen heerlijk 2 bruine boterhammen met pindakaas gegeten en op de computer gegaan. En toen voelde ik dus de grond bewegen! Eerst dacht ik dat ik gek werd maar Bo lag buiten en die zat te seinen door het raam dat ze de grond voelde beven. Dus wij later op internet gekeken en de aardbeving met het epicentrum in Virgina konden wij gewoon voelen, en dat hadden wij dus ook! Best eng maar gelukkig was het niet zo erg. Toen nog op skype gegaan en na het dinner lekker gaan douchen en naar bed, ook al was het pas 8 uur ik kon gewoon niet meer.
Woensdag was weer onze dag. Omdat het de laatste keer was dat Bo&Anouk hier zouden ontbijten(nou ja echt ontbijten dan), had Chris speciaal voor ons chocolate chip pancakes gemaakt in een micky mouse vorm. Toen zijn we met de kids naar de playground gelopen, ze daar even laten spelen en door gelopen naar de pakeerplaats waar ze tikkertje hebben gespeeld. Ook hebben we ze daar even laten rusten wat te drinken gegeven en snoepjes. Daarna weer terug naar het kamp waar we gelijk konden lunchen. Na quiet time gingen we weer naar de trampoline en daarna hebben we gezamenlijk het property opgeruimd. Na de snack even soccer, en na het dinner oudhollandse spelletjes gedaan: spijkerpoepen, snoephappen en ringwerpen. In de avond nog even foto's gedaan en toen riep Alex de jongens bij zich voor het salaris. Vervolgens krijgen wij onze envelop met daarop hoeveel we krijgen van Brandon?! Waarom vraagt hij de jongens wel bij zich en de meiden niet?! En is hij bang om de envelop zelf te komen geven ofzo?! Dat vond ik echt onacceptabel, dat hoort gewoon niet! Maar gelukkig wel mijn geld gekregen en dat is al iets. Ook is het erg onduidelijk wat nou de bedoeling was morgen want we hebben geen meetings meer.
Na het wakker maken van de kids moest ik Bo en Anouk al uitzwaaien, wat is de tijd toch eigenlijk snel gegaan! Over een week zit ik ook al weer bijna in het vliegtuig naar huis. Maar genoeg van het dagdromen, er is werk aan de winkel. In de ochtend samen met Pamela en Samantha schilderijen en armbandjes gemaakt. Na de lunch gingen de kids bowlen en naar de film. Dus toen hebben wij lekker kunnen uitrusten en onze persoonlijke pool party gehouden. En het was taconight dus lekker gegeten en daarna maar gaan douchen en slapen want ik hoefde niet meer te werken.
Zo irritant als je wekker niet afgaat dus snel in 5 minuten me omgekleed en de kids wakker gaan maken. Na het ontbijt naar de playground en dit keer een tacolunch, voor de tweede keer smaakt het toch wat minder. Na quiet time weer gezellig pool time en daarna hebben we met de kids ge tie-died. Daarna snack en toen mochten ze zelf doen wat ze wilde want met nog maar 4 kids konden wij ook vrij weinig doen. Toch nog even flessenvoetbal gespeeld en na het dinner nog binnen gespeeld met de kids. En toen was de dag alweer voorbij.
Eerst is even gekeken naar de status van de oorkaan want die kwam steeds dichterbij. Toen ontbijt en 2 nummers zumba gedaan. Daarna konden we de t-shirts van het tie-die uitspoelen en hebben we nog even buiten gespeeld. En daarna schilderijen gemaakt met Pamela en Samantha en nog een klein meisje wat dacht dat ik gewoon russisch sprak, dus zij mij hele verhalen vertellen en ik knikte maar een beetje want ik begreep er natuurlijk niks van. Toen even buiten samen met de rokers zitten praten, want er was nog steeds vrij weinig te doen. Vervolgens komt Pamela naar me toe: 'Kunnen we weer arts and crafts doen?'. Natuurlijk gaat Lisette wel nog een keer verven. Na de snack begon het met regenen en ben ik even gaan relaxen op de kamer en na het eten nog even gepingpongd.
Zondag was dan de dag dat we last zouden krijgen van de oorkaan. In de ochtend regende het nog steeds en het bleef regenen. Dus de kamer gestofzuigd en mijn tas ingepakt, en dat voelde toch wel erg goed! Na de lunch gezellig met iedereen een film gekeken en het regende al 24 uur lang! En om 17.40 stroomuitval en veel wind. Gelukkig kwam om half 7 de stroom weer terug, maar we hadden te vroeg gejuicht want om half 8 gingen alle lichten weer uit en ze zijn de hele avond ook niet meer aan gegaan. Dus met de storm en pikkedonker gaan slapen.
Opstaan, inpakken en opruimen om 7 uur. Nog steeds geen stroom en dus ook geen water. En zonder ontbijt gingen we aan de slag. Alle lakens afhalen en dekens opvouwen, en rond 9 uur waren alle ouders en kinderen vertrokken. Om half 10 werden alle laders te voorschijn getoverd want we hadden weer stroom. En toen konden we dus ook de hoop afwas zien staan van gisteren. Dus heb ik samen met Ellina de afwas gedaan. Daarna nog met zijn alle wat gegeten en toen vertrokken Ik, Melissa en de 4 jongens naar het treinstation. Ben er wel weer achtergekomen dat ik niet van afscheid nemen hou. Als je meer dan 2 maanden met elkaar eet, leeft en slaapt leer je elkaar echt goed kennen en ik ga iedereen echt missen! Maar ik was al wel een stukje dichterbij om naar huis te gaan dus dat maakte het wel weer een beetje goed. Dus wij moesten naar Hudson naar het treinstation want de bus vanuit Hunter reed niet. We moesten al met een hele omweg want er stond een gedeelte van de weg onder water, dus dat duurde al best lang. Om dan vervolgens aan te komen bij een verlaten treinstation wat ongeveer even groot was als station Rotterdam noord. En met een plakkaat op de deur dat alle treinen zijn gecanceld. Dus weer teug in de auto, richting het busstation in Kingston. Onderweg kwamen we allemaal wegblokkades tegen, door bomen op de weg, bruggen die waren weggezakt en wegen die rivieren waren geworden. Uiteindelijk daar aangekomen( na 3 uur in de auto te hebben gezeten en het is ongeveer 40 minuten rijden vanaf het kamp), je raad het al geen bussen op maandag 29 augustus, pas weer op dinsdag en wij moesten dus ergens overnachten. Dus wij naar het dichtstbijzijnde motel: geen kamer. Volgende inn: geen kamer. Volgende motel: geen kamer. En toen eindelijk bij de vierde keer vragen om een kamer had alex ons een kamer geboekt. We waren met zn zessen en we hadden een kamer voor 2 personen. Maar het was nog best groot en omdat het allemaal nou eenmaal zo was konden we er wel om lachen. Om 5 uur hadden we een taxi gebeld, die ons naar het winkelcentrum had gebracht. Daar hebben we even bij de winkels gekeken en toen zijn we naar de applebees gegaan om te eten. En toen weer terug met de taxi. Zit maurice voorin een heel verhaal te vertellen dat we op een zomerkamp hadden gewerkt tegen die chauffeur en die luisterde dus niet, Tikt hij op de schouder van die chauffeur: ' uhmm I'm telling you a story.' en hij zei het zo serieus dus wij achterin kwamen niet meer bij van het lachen. Weer terug gekomen bij het motel begon de rij voor de douche. Toen iedereen eindelijk klaar was kon ik lekker gaan douchen en daarna lekker slapen, want ik sliep wel in een bed :) Dit is zeker een dag die ik nooit meer zal vergeten!
Zo lekker sliep dat bed nou ook weer niet. Dus wij weer een taxi gebeld en daar al onze spullen ingepropt en wij er bij op en over elkaar, maar het was gelukkig maar 5 minuutjes. Dus wij konden gelukkig nog mee met de bus en nu ben ik al weer bijna in NYC. Daar nog even een paar daagjes genieten en dan alweer naar huis.
Tot snel!
xx Lisette